Ingrediente
● paine feliata (una alba, una graham) |
● 100 gr masline negre |
● 200 gr cascaval ras |
● 2 cutii branza tip Philadelphia |
● 200 gr branza topita cu smantana |
● 200 gr spanac (scazut si bine pasat) |
● 4 oua (fierte) |
● maioneza (2 galbenusuri+2 lingurite mustar+un cartof mic fiert si pasat si 150 ml ulei) |
● sare |
● piper macinat - dupa gust |
● un pachet unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Crema nr. 1
Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt.
Potriviti de sare.
Crema nr. 2
Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper.
Crema nr. 3
Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper.
Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. Egale.
Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham).
Puneti un rand de paine si pe fundul formei.
Turnati crema nr. 1 si nivelati.
Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr. 2.
Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr. 3, pe care o acoperiti cu felii de paine.
Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte.
A doua zi, rasturnati pe o farfurie rotunda, indepartati folia alimentara si decorati cu unt amestecat cu piure de spanac.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Aperitiv" nu uita sa ii faci un review.
Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt.
Potriviti de sare.
Crema nr. 2
Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper.
Crema nr. 3
Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper.
Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. Egale.
Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham).
Puneti un rand de paine si pe fundul formei.
Turnati crema nr. 1 si nivelati.
Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr. 2.
Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr. 3, pe care o acoperiti cu felii de paine.
Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte.
A doua zi, rasturnati pe o farfurie rotunda, indepartati folia alimentara si decorati cu unt amestecat cu piure de spanac.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Aperitiv" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany