Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Complexitate
redusa
Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Ingrediente

  • 250-300 gr sorici
  • 400 gr carne porc macra
  • 1 inima porc
  • 1 limba porc
  • 500 gr slanina de pe burta porcului din cea cu straturi de carne
  • piper
  • sare (dupa gust)
  • ienibahar
  • coriandru (dupa gust - optional- eu nu am pus)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • 2 capatani usturoi

Mod de preparare

Am pus apa cu sarea, boabe de piper si frunzele de dafin la fiert.

Intre timp am curatat bine de tot carnurile si slanina, apoi le-am pus in apa care intre timp a inceput sa fiarba. Aproape de sfarsitul fierberii cam cu jumate de ora, am adaugat in apa o capatana de usturoi curatat si pisat. In timpul fierberii am mai adaugat tot cate un pahar de apa calda pe masura ce se evapora.

In mod normal, carnurile pregatite pentru toba se fierb doar pe jumatate... asta in cazul in care folositi stomacul porcului pentru umplut. Daca folositi metoda Liei, pe care am adoptat-o si eu aici atunci totul se fierbe pana intra cu usurinta furculita in ele.

Dupa ce au fiert, se scot pe o tava, se lasa sa se racoreasca. Se verifica sa nu fie lipit de carnuri vreo boaba de piper sau foaie de dafin, apoi se taie fasii totul. Se pun intr-un vas mai mare, se gusta, sa vedeti daca sant destul de sarate si gustul usturoiului cat este de pronuntat (sau nu). Se drege de sare, piper, (ienibahar si coriandru daca folositi), usturoi tocat (o capatana sau mai putin, depinde de cat doriti de pronuntat gustul) si se adauga din apa in care au fiert carnurile.

Se amesteca bine, se gusta din nou, apoi se ia o punga de plastic si se pune in interiorul unei sticle de plastic de 2 litrii la care, inainte, i-am taiat partea de sus. Se pune amestecul in punga de plastic, se leaga bine la gura si se da la rece. Se serveste cu mustar sau cu muraturi.

Daca folositi stomac de porc pentru toba atunci totul se fierbe pe jumatate, se taie fasiute dupa ce s-au racorit, se amesteca bine cu condimente si putina zeama in care au fiert, se umple stomacul, apoi se coase bine si se pune in apa ramasa si se fierbe in clocote mici circa trei sferturi de ora. Se scoate din apa si se pune pe un fund de lemn cu o greutate deasupra (se preseaza ca sa ii dam forma dorita)

Pentru fetele care locuiesc in diaspora si nu au posibilitate de maruntaie de porc la magazinele obisnuite, ele se gasesc cu siguranta la alimentare chinezesti /asiatice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute