Terina de Pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Terina de Pui

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 cepe
  • 1 plic gelatina
  • 1 leg patrunjel verde
  • piper macinat
  • condiment baza pt mancaruri

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.
Patrunjelul spalat si uscat se taie marunt.
Pieptii de pui se fierb, apoi se taie cubulete dupa racire.

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se rastoarna peste 100 ml de zeama ramasa de la fierberea pieptilor de pui. Se pune pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la racit 1-2 minute.

Intr-un bol amestecam carnea de pui, ceapa, patrunjelul, piper macinat si condiment dupa gust, apoi adaugam si gelatina si amestecam lejer.

Tapetam una-doua forme de terina (depinde marimea) cu folie si rasturnam usor compozitia de terina.
Nivelam cu lama unui cutit si tinem la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit, putem felia terina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie