Terina de Branzuri

Postat pe: 02-08-2011
(0)

Ingrediente

Branzeturi:
Telemea
Cascaval
Urda, etc
Mirodenii:
Chimen
Marar
Ceapa
Sare
Piper alb
Ardei iute uscat
Boia dulce, etc

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Nu de putine ori ni se intampla sa avem tot felul de ramasite de tot felul de branzeturi, imprastiate care incotro - nici destule pentru o placinta dar prea greu de aruncat, asa, pur si simplu.

Cand mie mi se intampla una ca asta (cam des din pacate ...) ma apuc sa reciclez, sa marinez ori sa combin diferitele ramasite de antartz si sa le dau o viata noua.

Fiindca mamaliga cu " n" feluri de braza este deja in carte si in bucatariile noastre, eu fac deseori o garnitura de branzeturi asortate, in loc de piure sau orez. Merge foarte bine ca insotitoare, aceasta garnitura, la gratare si fripturi de tot felul - le taie din satietate, muta greutatea dinspre carne si-o pune mai spre mijloc, spre deosebire de piureul de cartofi care este oarecum neutru si lasa carnea sa vorbeasca pe limba ei.

Asadar, cand vad branzeturi fara viitor in frigider, ma caut de condimente si verdeturi, pun la marinat peste noapte ceva carnet si a doua zi am deja meniul.

Multe de povestit nu sunt: fiecare branza se potriveste cu ceea ce va place ori cere ea de obicei; telemeaua cu boia de ardei rosu uscat si afumat, cascavalul cu chimen si ceapa verde, urda cu marar, sare cu arome provensale, branza de vaci cu sare, piper verde marinat etc.

Robotiti, mixati ori frecati fiecare fel de branza cu cele trebuincioase miroazne si asezati-le frumos intr-o forma.
Alternati straturile in asa fel incat sa fie compatibile si complementare, atat la gust cat si la culoare.

Despre marinata in care se poate tine o carne, chiar si cea de pui, fara sa se strice chiar si o saptamana, ar fi ceva de spus. o folosesc destul de des, avand acest avantaj - pe zi ce trece, carnea se fragezeste din ce in ce mai mult si capata un gust tare bun.

Este un amestec de ardei rosii sau gogosari copti, sare, piper, cateva aschii de ardei iute uscat si afumat (asta e secretul care pastreaza carnea fara a se altera) si sos Worcestershire, mixate impreuna.

Reteta despre marinarea branzeturilor o gasiti aici: http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/ - borcanele nu se golesc niciodata, mereu am de adaugat cate o creasta de branza ratacita si astfel, pe masura ce se mananca, se tot adauga altele noi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Terina de Branzuri" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Terina de Branzuri