Terina de Branzuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Terina de Branzuri

Ingrediente

  • Branzeturi:
  • Telemea
  • Cascaval
  • Urda, etc
  • Mirodenii:
  • Chimen
  • Marar
  • Ceapa
  • Sare
  • Piper alb
  • Ardei iute uscat
  • Boia dulce, etc

Mod de preparare

Nu de putine ori ni se intampla sa avem tot felul de ramasite de tot felul de branzeturi, imprastiate care incotro - nici destule pentru o placinta dar prea greu de aruncat, asa, pur si simplu.

Cand mie mi se intampla una ca asta (cam des din pacate ...) ma apuc sa reciclez, sa marinez ori sa combin diferitele ramasite de antartz si sa le dau o viata noua.

Fiindca mamaliga cu " n" feluri de braza este deja in carte si in bucatariile noastre, eu fac deseori o garnitura de branzeturi asortate, in loc de piure sau orez. Merge foarte bine ca insotitoare, aceasta garnitura, la gratare si fripturi de tot felul - le taie din satietate, muta greutatea dinspre carne si-o pune mai spre mijloc, spre deosebire de piureul de cartofi care este oarecum neutru si lasa carnea sa vorbeasca pe limba ei.

Asadar, cand vad branzeturi fara viitor in frigider, ma caut de condimente si verdeturi, pun la marinat peste noapte ceva carnet si a doua zi am deja meniul.

Multe de povestit nu sunt: fiecare branza se potriveste cu ceea ce va place ori cere ea de obicei; telemeaua cu boia de ardei rosu uscat si afumat, cascavalul cu chimen si ceapa verde, urda cu marar, sare cu arome provensale, branza de vaci cu sare, piper verde marinat etc.

Robotiti, mixati ori frecati fiecare fel de branza cu cele trebuincioase miroazne si asezati-le frumos intr-o forma.
Alternati straturile in asa fel incat sa fie compatibile si complementare, atat la gust cat si la culoare.

Despre marinata in care se poate tine o carne, chiar si cea de pui, fara sa se strice chiar si o saptamana, ar fi ceva de spus. o folosesc destul de des, avand acest avantaj - pe zi ce trece, carnea se fragezeste din ce in ce mai mult si capata un gust tare bun.

Este un amestec de ardei rosii sau gogosari copti, sare, piper, cateva aschii de ardei iute uscat si afumat (asta e secretul care pastreaza carnea fara a se altera) si sos Worcestershire, mixate impreuna.

Reteta despre marinarea branzeturilor o gasiti aici: http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/ - borcanele nu se golesc niciodata, mereu am de adaugat cate o creasta de branza ratacita si astfel, pe masura ce se mananca, se tot adauga altele noi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.