Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute.
Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri.
Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.
Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă.
Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte.
Timp de pregătire: aprox 10min
Timp de coacere: aprox 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tarta-de-primavara.html
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii