Tarte de Craciun

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarte de Craciun

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • aprox 400 g carne de porc tocată;
  • 1 ou;
  • Câţiva căţei de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel;
  • Condimente: sare, piper, cimbru după gust;
  • Pentru aluat:
  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g unt sau margarină,
  • 300 ml borş,
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Zilele trecute am pregătit niste tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă!


Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.

Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte aluatul. Eu îl fac ca la plăcintă, pentru că iese fraged. Puteţi folosi apă, dacă nu aveţi borş, însă aluatul iese mai uscat. Mie îmi place să folosesc borş, pentru că frăgezeşte mult aluatul. Astfel, se amestecă untul sau margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se adaugă în mijloc drojdia fărâmiţată, borşul, un praf de sare şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină. Ne trebuie o foaie mare, pentru că vom decupa 8 cercuri mai mari cu o cupă de îngheţată sau un pahar mai mare, pentru tarte. Se decupează apoi încă 8 cercuri, cu un pahar mai mic, pentru capace sau puteţi tăia fâşii de aluat ca să faceţi grilaj sau orice alt model decorativ.

Într-o tavă pentru brioşe unsă cu puţină grăsime, se aşază cu grijă cercurile mari de aluat, se umple cu carne, se pun capacele din aluat ori se decorează cu fâşii de aluat, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se rumenesc.

Porţii: 8
Timp total: aprox 1h 20min

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/tarte-de-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Pulpa de curcan cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de curcan cu legume la cuptor

Iata un pranz de duminica tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie...

Pulpa de curcan cu legume la cuptor
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola