Tarte de Craciun

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarte de Craciun

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • aprox 400 g carne de porc tocată;
  • 1 ou;
  • Câţiva căţei de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel;
  • Condimente: sare, piper, cimbru după gust;
  • Pentru aluat:
  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g unt sau margarină,
  • 300 ml borş,
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Zilele trecute am pregătit niste tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă!


Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.

Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte aluatul. Eu îl fac ca la plăcintă, pentru că iese fraged. Puteţi folosi apă, dacă nu aveţi borş, însă aluatul iese mai uscat. Mie îmi place să folosesc borş, pentru că frăgezeşte mult aluatul. Astfel, se amestecă untul sau margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se adaugă în mijloc drojdia fărâmiţată, borşul, un praf de sare şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină. Ne trebuie o foaie mare, pentru că vom decupa 8 cercuri mai mari cu o cupă de îngheţată sau un pahar mai mare, pentru tarte. Se decupează apoi încă 8 cercuri, cu un pahar mai mic, pentru capace sau puteţi tăia fâşii de aluat ca să faceţi grilaj sau orice alt model decorativ.

Într-o tavă pentru brioşe unsă cu puţină grăsime, se aşază cu grijă cercurile mari de aluat, se umple cu carne, se pun capacele din aluat ori se decorează cu fâşii de aluat, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se rumenesc.

Porţii: 8
Timp total: aprox 1h 20min

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/tarte-de-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
3
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa