Tarte de Craciun

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarte de Craciun

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • aprox 400 g carne de porc tocată;
  • 1 ou;
  • Câţiva căţei de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel;
  • Condimente: sare, piper, cimbru după gust;
  • Pentru aluat:
  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g unt sau margarină,
  • 300 ml borş,
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Zilele trecute am pregătit niste tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă!


Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.

Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte aluatul. Eu îl fac ca la plăcintă, pentru că iese fraged. Puteţi folosi apă, dacă nu aveţi borş, însă aluatul iese mai uscat. Mie îmi place să folosesc borş, pentru că frăgezeşte mult aluatul. Astfel, se amestecă untul sau margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se adaugă în mijloc drojdia fărâmiţată, borşul, un praf de sare şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină. Ne trebuie o foaie mare, pentru că vom decupa 8 cercuri mai mari cu o cupă de îngheţată sau un pahar mai mare, pentru tarte. Se decupează apoi încă 8 cercuri, cu un pahar mai mic, pentru capace sau puteţi tăia fâşii de aluat ca să faceţi grilaj sau orice alt model decorativ.

Într-o tavă pentru brioşe unsă cu puţină grăsime, se aşază cu grijă cercurile mari de aluat, se umple cu carne, se pun capacele din aluat ori se decorează cu fâşii de aluat, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se rumenesc.

Porţii: 8
Timp total: aprox 1h 20min

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/tarte-de-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti