Aluatul:
-frecam untul moale, la temperatura camerei cu galbenusul, un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin faina si apa. Framantam bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Ungem formele de tarta, sau formele de briose cu putin ulei.
Intindem aluatul, apoi taiem si punem aluatul in forme imbracand si peretii. Acoperim aluatul cu folie de aluminiu, pentru a se coace frumos, fara sa se umfle. Coacem circa 15-20 de minute pana se rumeneste frumos. Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Umplutura:
-amestecam bucatile de ton cu boabele de porumb, ceapa verde curatata si taiata rondele subtiri, rosiile curatate si taiate cubulete mici. Adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie si sare dupa gust.
Umplem tartele cu aceasta salata.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii