Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 ou
  • 30 g untura
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa verde
  • 50 g kaizer
  • 1 kg spanac congelat sau scarole
  • sare
  • piper
  • 6 linguri parmezan
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa.

Preparare:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca.

Intre timp se pregateste umplutura.
Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit.

Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina.

Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou.

Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata.

Este un aperitiv sau cina minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Bucataras.RO

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Andra Mihail ne-a pregătit o rețeta grozavă de post: Vinete pane cu sos de roșii. Crocante și bune, te vor cuceri de la...

Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia