Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa.
Preparare:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca.
Intre timp se pregateste umplutura.
Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit.
Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine.
Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina.
Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou.
Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata.
Este un aperitiv sau cina minunat.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii