Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca.
Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.
Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta/mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.
Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecam cu oul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.
Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga. o intindem in forma si o ungem cu ulei.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.
In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chiar curcuma.
Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190 grade c cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii