Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr faina alba (de griu normal, precum cea de prajituri)
  • 100 gr faina de griu dur
  • 1 lingurita cu virf de curcuma (turcmeric)
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • cca 100-150 ml apa la temperatura camerei sau cit este nevoie ca sa framintati un aluat moale
  • elastic
  • puteti folosi pentru toata cantitatea (200 gr) doar faina alba
  • Umplutura:
  • 250 gr ricotta scursa de zeama
  • 1 ou
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 conserva mica cu mazare
  • 50 gr pancetta afumata cuburi sau orice alt mezel preferati
  • cit o nuca brinza sarata stil telemea sarata (optional)
  • putin pesmet
  • putin ulei pentru uns hirtia

Mod de preparare

Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca.

Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.

Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta/mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.

Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecam cu oul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.

Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga. o intindem in forma si o ungem cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.

In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chiar curcuma.

Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190 grade c cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
2
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
5
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa