Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr faina alba (de griu normal, precum cea de prajituri)
  • 100 gr faina de griu dur
  • 1 lingurita cu virf de curcuma (turcmeric)
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • cca 100-150 ml apa la temperatura camerei sau cit este nevoie ca sa framintati un aluat moale
  • elastic
  • puteti folosi pentru toata cantitatea (200 gr) doar faina alba
  • Umplutura:
  • 250 gr ricotta scursa de zeama
  • 1 ou
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 conserva mica cu mazare
  • 50 gr pancetta afumata cuburi sau orice alt mezel preferati
  • cit o nuca brinza sarata stil telemea sarata (optional)
  • putin pesmet
  • putin ulei pentru uns hirtia

Mod de preparare

Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca.

Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.

Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta/mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.

Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecam cu oul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.

Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga. o intindem in forma si o ungem cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.

In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chiar curcuma.

Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190 grade c cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura