Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr faina alba (de griu normal, precum cea de prajituri)
  • 100 gr faina de griu dur
  • 1 lingurita cu virf de curcuma (turcmeric)
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • cca 100-150 ml apa la temperatura camerei sau cit este nevoie ca sa framintati un aluat moale
  • elastic
  • puteti folosi pentru toata cantitatea (200 gr) doar faina alba
  • Umplutura:
  • 250 gr ricotta scursa de zeama
  • 1 ou
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 conserva mica cu mazare
  • 50 gr pancetta afumata cuburi sau orice alt mezel preferati
  • cit o nuca brinza sarata stil telemea sarata (optional)
  • putin pesmet
  • putin ulei pentru uns hirtia

Mod de preparare

Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca.

Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.

Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta/mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.

Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecam cu oul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.

Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga. o intindem in forma si o ungem cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.

In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chiar curcuma.

Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190 grade c cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici