Tarta Sarata cu Cartofi si Sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Cartofi si Sunca

Ingrediente

  • - 1 pachet puff pastry (pasta sfoglia)
  • - 3 cartofi medii
  • - sunca (pachetul meu a avut 227 gr)
  • - 1 mozzarella (eu am folosit brinza de capra-goat cheese brie) de 180 gr
  • - 20 gr parmezan
  • - sare, piper (optional)
  • - 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Se scoate cu o seara inainte pachetul de puff pastry din congelator si se lasa in frigider pina a doua zi cind il vom folosi. Cartofii se curata de coaja, sa taie cuburi mai groase (sau ce dimensiune doriti) si se pun la fiert in apa clocotita sarata pentru exact 10 minute. Se scurg de apa si se lasa la racit.

Mozzarella se taie cubulete, la fel si sunca (daca nu este cumparata deja taiata). Se amesteca cartofii cu sunca si mozzarella. Forma de tarta se tapeteaza cu hirtie de copt, deasupra careia se intinde foaia de puff pastry care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se toarna compozitia in forma, si se presara deasupra parmezanul ras. Se ung marginile foii de placinta cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si se baga tarta in cuptorul preincalzit la 200*c (395*f) si se lasa 30 de minute circa. Eu am tinut-o mai mult, cam 40 de minute pentru ca-mi place sa fie mai rumenita!

Pofta buna!

*-In reteta originala se foloseste brinza crescenza, dar aici cum nu se gaseste, am inlocuit cu brinza brie de capra, care personal imi place foarte mult. Daca nu va place puteti folosi mozzarella sau orice alta brinza mai moale! Deasemenea in reteta originala se foloseste "prociutto cotto", dar daca nu gasiti, puteti inlocui cu sunca, asa cum am facut eu.

** Forma mea rotunda are diametrul de 26 cm!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie