Tarta Sarata cu Brinzeturi si Dovlecei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Brinzeturi si Dovlecei

Ingrediente

  • - 1 foaie de puff pastry (pasta sfoglia)
  • - 3 dovlecei (eu am folosit 2 mai maricei)
  • - 200 gr brinza robiola (eu nu am gasit aceasta brinza si am inlocuit-o cu brinza de capra (mitica-goat cheese)
  • - 2 oua
  • - 125 gr mozzarella (pachetul folosit de mine a cintarit 226 gr )
  • - 1 ceapa medie (eu am folosit 1/2 ceapa si 1 praz-doar partea alba)
  • - 2-3 frunze busuioc (eu nu am folosit)
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Reteta originala se numeste "Torta salata con formaggi e zucchine".

Foaia de puff pastry se lasa cu o seara inainte la descongelat in frigider!

Se spala dovleceii cu apa rece si se sterg f. bine. Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie pestisori (solzisori). Daca folositi si praz, doar partea alba, trebuie sa-l spalati f. f. bine sub jet de apa rece ca sa elimine tot pamintul/nisipul dintre frunze! Se stoarce bine prazul de apa in exces si la fel ca si ceapa, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie solzisori.

Se pun cele 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se amesteca la foc potrivit circa 3 minute, dupa care se adauga si dovleceii taiati, putina sare si piper si se amesteca 10-15 minute sau pina se inmoaie f. bine dovleceii, dupa care se lasa de-o parte sa se raceasca!

Intre timp radem brinza de capra pe razatoarea mare (puteti folosii si cascaval) si taiem mozzarella cubulete. Daca mozzarella este umeda, o stergem bine cu un servet absorbant de bucatarie. Tapetam forma cu o foaie pergament dupa care punem foaia de puff pastry in forma si o intepam din loc in loc cu furculita. Intr-un castron punem cele doua oua si le amestecam usor cu furculita dupa care agaugam brinzeturile si dovleceii raciti. Amestecam usor cu furculita pina se incorporeaza bine toate ingredientele. Daca puneti busuioc, rupeti foile in bucati mici si le amestecati impreuna cu celelalte ingrediente. Eu nu am folosit busuioc!

Se pune amestecul in forma, se niveleaza usor cu furculita dupa care se baga forma in cuptorul preincalzit la 180*c (355*f) pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor. Eu am tinut-o exact 40 de minute pentru ca am vrut sa fie frumos aurie pe deasupra! Este buna atit calda cit si rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Bucataras.RO

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Trebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri