Tarta Sarata cu Brinzeturi si Dovlecei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Brinzeturi si Dovlecei

Ingrediente

  • - 1 foaie de puff pastry (pasta sfoglia)
  • - 3 dovlecei (eu am folosit 2 mai maricei)
  • - 200 gr brinza robiola (eu nu am gasit aceasta brinza si am inlocuit-o cu brinza de capra (mitica-goat cheese)
  • - 2 oua
  • - 125 gr mozzarella (pachetul folosit de mine a cintarit 226 gr )
  • - 1 ceapa medie (eu am folosit 1/2 ceapa si 1 praz-doar partea alba)
  • - 2-3 frunze busuioc (eu nu am folosit)
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Reteta originala se numeste "Torta salata con formaggi e zucchine".

Foaia de puff pastry se lasa cu o seara inainte la descongelat in frigider!

Se spala dovleceii cu apa rece si se sterg f. bine. Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie pestisori (solzisori). Daca folositi si praz, doar partea alba, trebuie sa-l spalati f. f. bine sub jet de apa rece ca sa elimine tot pamintul/nisipul dintre frunze! Se stoarce bine prazul de apa in exces si la fel ca si ceapa, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie solzisori.

Se pun cele 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se amesteca la foc potrivit circa 3 minute, dupa care se adauga si dovleceii taiati, putina sare si piper si se amesteca 10-15 minute sau pina se inmoaie f. bine dovleceii, dupa care se lasa de-o parte sa se raceasca!

Intre timp radem brinza de capra pe razatoarea mare (puteti folosii si cascaval) si taiem mozzarella cubulete. Daca mozzarella este umeda, o stergem bine cu un servet absorbant de bucatarie. Tapetam forma cu o foaie pergament dupa care punem foaia de puff pastry in forma si o intepam din loc in loc cu furculita. Intr-un castron punem cele doua oua si le amestecam usor cu furculita dupa care agaugam brinzeturile si dovleceii raciti. Amestecam usor cu furculita pina se incorporeaza bine toate ingredientele. Daca puneti busuioc, rupeti foile in bucati mici si le amestecati impreuna cu celelalte ingrediente. Eu nu am folosit busuioc!

Se pune amestecul in forma, se niveleaza usor cu furculita dupa care se baga forma in cuptorul preincalzit la 180*c (355*f) pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor. Eu am tinut-o exact 40 de minute pentru ca am vrut sa fie frumos aurie pe deasupra! Este buna atit calda cit si rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia