Tarta Sarata cu Branza

Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g ricotta sau urda
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (nu vanilat)
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g ricotta/urda
  • 100 g branza feta
  • 4 linguri de branza rasa grana, parmigiano reggiano sau parmezan
  • 50-80 g cascaval afumat
  • 1 ou
  • mortadella sau alt tip de mezeluri
  • rosii cherry
  • oregano

Mod de preparare

Puneti faina pe o planseta, amestecati-o cu ricotta, praful de copt si un varf de sare. Framantati pana cand devine un aluat omogen si elastic.

Preparati umplutura de branza. Mixati branza ricotta/urda cu branza feta, grana (parmigiano sau parmezan) ras, praful de copt, oul si faina. Sarati daca este nevoie. Intindeti aluatul in foaie, pentru o tava rotunda maxim diam 22-24. cm. Puneti mortadella sau alt mezel taiat fasii, deasupra branza mixata cu oul, cascavalul afumat cubulete, rosiile taiate pe jumatate si presarati putin oregan.

Coaceti in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 180 grade, circa 40-45 minute.
Se serveste calduta sau rece.
Este un optim aperitiv, dar si un fel unic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate