Pentru aluat:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia.
Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam.
Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca 25-30 de minute.
Umplutura:
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele.
Batem ouale spuma, adaugam ceapa verde, sare, piper, apoi urzicile congelate, pe care le rupem usor cu mana.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina.
Aluatul dospit il punem in tava, il intindem cu mana pana spre marine, apoi il intepam cu furculita.
Turnam umplutura cu urzici, taiem felii mozzarella si o asezam deasupra.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin apoi o putem servi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii