Spanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare.
Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.
Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.
Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.
Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.
Dam tarta la cuptorul incins pentru cca. 40 minute la 180°.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii