Tarta cu Spanac si Branza

Postat pe: 13-07-2016
(0)

Ingrediente

285g aluat foietaj rotund pentru tarta
300g spanac proaspat
1 ceapa mica
250g branza ricotta
80g cascaval ras
2 linguri pesmet
2 oua+ 1 ou pentru uns
1 cubulet de unt
sare
piper
nucsoara
felii subtiri de prosciutto (optional)
dar se pot inlocui cu tot felul de semi-preparate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Spanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare.

Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.

Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.

Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.

Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.

Dam tarta la cuptorul incins pentru cca. 40 minute la 180°.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Spanac si Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Spanac si Branza