Ingrediente
● 285g aluat foietaj rotund pentru tarta |
● 300g spanac proaspat |
● 1 ceapa mica |
● 250g branza ricotta |
● 80g cascaval ras |
● 2 linguri pesmet |
● 2 oua+ 1 ou pentru uns |
● 1 cubulet de unt |
● sare |
● piper |
● nucsoara |
● felii subtiri de prosciutto (optional) |
● dar se pot inlocui cu tot felul de semi-preparate |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Spanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare.
Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.
Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.
Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.
Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.
Dam tarta la cuptorul incins pentru cca. 40 minute la 180°.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Spanac si Branza" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.
Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.
Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.
Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.
Dam tarta la cuptorul incins pentru cca. 40 minute la 180°.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Spanac si Branza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin