Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare. Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.
Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute. Taiem ceapa verde. Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Intr-un vas batem ouale, adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita. Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.
Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt, Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins. Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.
Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea (ideea fetitei mele) pe suprafata tartei. Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.
Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii