Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Postat pe: 27-07-2016
(0)

Ingrediente

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h
Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare. Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura.

Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute. Taiem ceapa verde. Punem pe foc intr-un vas putin unt, ceapa verde si spanacul tocat. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Intr-un vas batem ouale, adaugam cascavalul si branza rase si compozitia de spanac racita. Nu am adaugat sare pentru ca telemeaua a fost destul de sarata.

Oprim o bucata din aluat, restul il intindem si il asezam in tava in care am pus hartie de copt, Peste aluat asezam hartie de copt, apoi punem boabe de fasole si introducem tava in cuptorul incins. Lasam la cuptor pana aluatul capata o crusta.

Scoatem tava din cuptor, asezam rosiile cherry, apoi umplutura avand grija sa o distribuim uniform printre rosii. Din aluatul oprit am facut niste fasii pe care le-am impletit si le-am asezat pe marginea tartei si am format o stea (ideea fetitei mele) pe suprafata tartei. Partea superioara a tartei am uns-o cu ou batut.

Introducem tava la cuptor pana se rumeneste. Este foarte buna si calda si rece.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry