Tarta cu Somon

Complexitate
redusa
Tarta cu Somon

Ingrediente

  • 500 g somon imbalsamat sau afumat
  • Felii de paine alba si neagra
  • 2 oua rascoapte
  • Maioneza (din 2 oua)
  • ~ 550 g crema de branza
  • Sos de oua - aprox 200 g
  • Sos de marar + patrunjel 200 g
  • Sos de morcovi: 200 g
  • 2 castraveciori cruzi
  • 1 ardei gras verde
  • Mazare
  • fasii de morcov pt decor

Mod de preparare

Iata unul din felurile festive de-a consuma gravadlax-ul:

Inainte de-a scoate somonul din frigider si-ai veni de hac, facem toate sosurile si cremele, dupa pofta inimii voastre; eu va zic doar o schita a ceea ce puteti face iar de-aici, puteti adapta dupa cele ce aveti in frigider si la indemana.

Intai de toate crema de branza si maioneza. Dupa ce le-am facut, le impartim in trei si la fiecare adaugam "coloranti": morcovi fierti - portocaliu; marar si patrunjel - verde; oua fierte - galben etc.

Sos de morcovi: crema de branza (branza de vaci frecata sau robotita cu unt, sare si piper alb) la care adaugam morcovi fierti si pasati.

Sos de marar: crema de branza + marar si patrunjel tocate f f f marunt.

Sos de oua: maioneza tip batz la care adaugam 2 oua f. fin maruntite, mustar dulce si piper alb.

Dupa ce avem pregatite toate astea, taiem felii de paine alba si neagra, scoatem coaja dar nu de tot - mai lasam o urma de coaja pt ca feliile sa se tina bine si ferm una langa alta atunci cand le asternem spre a fi unse. Avem mare grija sa fie egale (masina de paine scoate painile egale asa ca eu nu fac decat sa pun de doua paini - una alba si una neagra).

Asezam un strat de felii de paine si le ungem cu sosul de morcovi (daca sosul va iese mai mult crema decat sos, insiropati feliile cu zeama de lamaie+stock de peste - eu fierb "tacamurile de peste" cu legume si congelez concentratul acesta in pungile pt cubulete de gheata). Asternem apoi un strat de somon crud f. subtire feliat.

Venim cu al doilea strat de felii de paine - neagra de data asta - si le punem ca si caramizile atunci cand se construieste un zid: adica alternam muchiile cu miezul pt ca tarta sa se mentina intreaga pe inaltimea ei si nu sa se desparta in tot atatea bucati cate felii de paine avem pe lungime Shocked mai clara de-atat nu cred ca pot fi.

Le ungem si pe acestea cu o crema, preferabil cea verde ca sa obtinem contrastul de culoare; un strat de castraveti si ardei apoi. Alt strat de felii de paine, unse cu sosul de oua in care apoi ingropam alte felii de somon si tot asa pana terminam toata afacerea.

Cam atat! Restul e imaginatia fiecaruia si nu ma indoiesc ca e bogata!
De mancat, preferabil a doua zi dupa infaptuire - se armonizeaza toate in cor. De aceea e bine sa-l acoperiti cu maioneza sau crema de branza - eu am facut o tarta cu doua fete, tocmai pt. a va ilustra atat imbracamintea cu maioneza cat si cea cu crema de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.