Se amesteca faina cu malaiul fin, zaharul si sarea pana se uniformizeaza, apoi se adauga untul la temperatura camerei si cu degetele, se framanta usor sa se formeze faramituri mai mari de aluat. Apoi se adauga apa si se framanta sa obtinem un aluat usor cremos.
Apa nu se pune toata odata pentru ca faina difera de la caz la caz. Apa, deci, se adauga circa 100 ml la inceput, se framanta si daca este cazul se mai adauga tot cate o lingurita de apa pana obtinem aluatul dorit. Va fi lipicios putintel, dar nu ramane lipit de mana.
Se pune intr-o folie si se da la frigider pentru o ora sau peste noapte. Ora este importanta. Se pregateste cuptorul aragazului la 350F (180C) si apoi se scoate aluatul din frigider. Se pune o hartie de copt pe masa si se intinde aluatul pe ea, in forma rotunda. Hartia de copt trebuie fixata cu ceva sa nu se miste prea tare ca nu o sa puteti intinde aluatul.
Eu nu am avut cu ce fixa hartia si am tinut cu mana stanga de un colt si cu dreapta am rulat incet aluatul. Cand este destul de bine intins (sa aibe cam1/2 cm grosime) se trece la umplutura. Pregatim pesto dupa reteta preferata, eu am folosit din cel din comert, .
Tocam ceapa verde si curatam si tocam usturoiul. Punem cele doua peste pesto si amestecam. Daca pesto nu este destul de uleios ungem cu o pensula aluatul cu ulei si apoi ungem cu pesto. Rosiile le spalam, le taiem in jumatate si le intepam cu furculita sau cu varful unui cutit.
Presaram multe telemea de vaci ca asta nu e foarte sarata, si apoi aranjam rosile cu taietura in jos, dupa cum ne place. Presaram deasupra si printre rosii telemea rasa, din nou,. Am uitat sa scriu, ca pesto cand se intinde peste aluat se lasa o margine cam de 2 cm neunsa si marginea aia se mai intinde putin sa fie aluatul ceva mai subtire acolo decat restul.
Deci, dupa ce am pus rosile si din nou telemea, incepem sa ridicam marginea aluatului, cate putin si o tragem peste umplutura avand grija ca de fiecare data cand ridicam aluatul sa facem un micut pliu. Aluatul fiind moale, se va lipi foarte usor. Se unge aluatul cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si se da la cuptor pentru circa 40 de minute, sau pana aluatul prinde o crusta aurie spre brun si branza face bulbuci.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se serveste calduta sau chiar rece.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDin start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...
Muffins cu mereAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii