Se amesteca faina cu malaiul fin, zaharul si sarea pana se uniformizeaza, apoi se adauga untul la temperatura camerei si cu degetele, se framanta usor sa se formeze faramituri mai mari de aluat. Apoi se adauga apa si se framanta sa obtinem un aluat usor cremos.
Apa nu se pune toata odata pentru ca faina difera de la caz la caz. Apa, deci, se adauga circa 100 ml la inceput, se framanta si daca este cazul se mai adauga tot cate o lingurita de apa pana obtinem aluatul dorit. Va fi lipicios putintel, dar nu ramane lipit de mana.
Se pune intr-o folie si se da la frigider pentru o ora sau peste noapte. Ora este importanta. Se pregateste cuptorul aragazului la 350F (180C) si apoi se scoate aluatul din frigider. Se pune o hartie de copt pe masa si se intinde aluatul pe ea, in forma rotunda. Hartia de copt trebuie fixata cu ceva sa nu se miste prea tare ca nu o sa puteti intinde aluatul.
Eu nu am avut cu ce fixa hartia si am tinut cu mana stanga de un colt si cu dreapta am rulat incet aluatul. Cand este destul de bine intins (sa aibe cam1/2 cm grosime) se trece la umplutura. Pregatim pesto dupa reteta preferata, eu am folosit din cel din comert, .
Tocam ceapa verde si curatam si tocam usturoiul. Punem cele doua peste pesto si amestecam. Daca pesto nu este destul de uleios ungem cu o pensula aluatul cu ulei si apoi ungem cu pesto. Rosiile le spalam, le taiem in jumatate si le intepam cu furculita sau cu varful unui cutit.
Presaram multe telemea de vaci ca asta nu e foarte sarata, si apoi aranjam rosile cu taietura in jos, dupa cum ne place. Presaram deasupra si printre rosii telemea rasa, din nou,. Am uitat sa scriu, ca pesto cand se intinde peste aluat se lasa o margine cam de 2 cm neunsa si marginea aia se mai intinde putin sa fie aluatul ceva mai subtire acolo decat restul.
Deci, dupa ce am pus rosile si din nou telemea, incepem sa ridicam marginea aluatului, cate putin si o tragem peste umplutura avand grija ca de fiecare data cand ridicam aluatul sa facem un micut pliu. Aluatul fiind moale, se va lipi foarte usor. Se unge aluatul cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si se da la cuptor pentru circa 40 de minute, sau pana aluatul prinde o crusta aurie spre brun si branza face bulbuci.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se serveste calduta sau chiar rece.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii