Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.
La sfarsit incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam aluatul la dospit cam 30 de minute.
Umplutura:
Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.
Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.
Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.
Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.
Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.
Deasupra presaram cascavalul ras.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.
Este grozava de luat si la pachet ;)
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPentru modelul brioselor m-am inspirat de la Corina33,le-am vazut la ea si tare mi-au placut,asa ca m-am pus si eu pe treaba.
Briose fluturasNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii