Tarta cu dovlecei si cabanos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovlecei si cabanos

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare, susan, mac, chimen
  • Umplutura:
  • 1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg)
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 150g cascaval taiat cubulete sau ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de pesmet
  • sare, piper, patrunjel taiat marunt , oregano, maghiran

Mod de preparare

Intr-un vas amesecam : faina , untul , apa , sarea si semintele(susan, mac, chimen). Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins. Il dam la rece pentru 1 ora.

Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa, ardeiul, cabanosul (sau alt salam) marunt, le calim putin in ulei, adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.

Batem ouale cu smantana intr-un vas, adaugam si cascavalul, condimentele, potrivim de sare si piper.

Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei, omogenizam bine.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie, pe care o vom pune intr-o forma putin unsa. Presaram pe foaie pesmet, apoi punem compozitia de dovlecei si oua (amestecate), si dam la cuptor, la foc potrivit, 40-45min.

Se poate face si in forme mici de tarta.
Poate fi un fel unic de mancare insotita de o salata de rosii, sau poate constitui un aperitiv delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)
Bucataras.RO

Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in...

Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola