Tarta cu dovlecei si cabanos

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente aluat:
200g faina
100g unt
3-4 linguri apa minerala
sare, susan, mac, chimen
Umplutura:
1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg)
3 oua
100g smantana
150g cascaval taiat cubulete sau ras
1 ceapa
1 ardei gras
1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat)
2-3 linguri de ulei
1 lingura de pesmet
sare, piper, patrunjel taiat marunt , oregano, maghiran

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Intr-un vas amesecam : faina , untul , apa , sarea si semintele(susan, mac, chimen). Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins. Il dam la rece pentru 1 ora.

Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa, ardeiul, cabanosul (sau alt salam) marunt, le calim putin in ulei, adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.

Batem ouale cu smantana intr-un vas, adaugam si cascavalul, condimentele, potrivim de sare si piper.

Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei, omogenizam bine.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie, pe care o vom pune intr-o forma putin unsa. Presaram pe foaie pesmet, apoi punem compozitia de dovlecei si oua (amestecate), si dam la cuptor, la foc potrivit, 40-45min.

Se poate face si in forme mici de tarta.
Poate fi un fel unic de mancare insotita de o salata de rosii, sau poate constitui un aperitiv delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu dovlecei si cabanos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu dovlecei si cabanos