Intr-un vas amesecam : faina , untul , apa , sarea si semintele(susan, mac, chimen). Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins. Il dam la rece pentru 1 ora.
Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa, ardeiul, cabanosul (sau alt salam) marunt, le calim putin in ulei, adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.
Batem ouale cu smantana intr-un vas, adaugam si cascavalul, condimentele, potrivim de sare si piper.
Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei, omogenizam bine.
Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie, pe care o vom pune intr-o forma putin unsa. Presaram pe foaie pesmet, apoi punem compozitia de dovlecei si oua (amestecate), si dam la cuptor, la foc potrivit, 40-45min.
Se poate face si in forme mici de tarta.
Poate fi un fel unic de mancare insotita de o salata de rosii, sau poate constitui un aperitiv delicios.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii