Tarta cu dovlecei si cabanos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovlecei si cabanos

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare, susan, mac, chimen
  • Umplutura:
  • 1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg)
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 150g cascaval taiat cubulete sau ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de pesmet
  • sare, piper, patrunjel taiat marunt , oregano, maghiran

Mod de preparare

Intr-un vas amesecam : faina , untul , apa , sarea si semintele(susan, mac, chimen). Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins. Il dam la rece pentru 1 ora.

Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa, ardeiul, cabanosul (sau alt salam) marunt, le calim putin in ulei, adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.

Batem ouale cu smantana intr-un vas, adaugam si cascavalul, condimentele, potrivim de sare si piper.

Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei, omogenizam bine.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie, pe care o vom pune intr-o forma putin unsa. Presaram pe foaie pesmet, apoi punem compozitia de dovlecei si oua (amestecate), si dam la cuptor, la foc potrivit, 40-45min.

Se poate face si in forme mici de tarta.
Poate fi un fel unic de mancare insotita de o salata de rosii, sau poate constitui un aperitiv delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere