Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim compozitia:
Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.
Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.
Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.
Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.
Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.
O lasam sa se raceasca trep
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii