Tarta cu cartofi si sparanghel

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tarta cu cartofi si sparanghel

Ingrediente

  • foietaj cca. 250 g,
  • cartofi copți 4-5 bucăți,
  • brânză de burduf 300 g,
  • kefir 300 ml,
  • ouă 3 bucăți,
  • tije de sparanghel verde conservat cca. 5-6 bucăți,
  • roșii cherry 5-6 bucăți

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțat cca. 60 de minute.
Între timp se coc cartofii, în coajă, la cuptor, simplu sau stropiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingredientele.
Foaia de foietaj, se așeză într-o tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii cherry.
Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.
Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)