Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Ingrediente

  • - 400 g foi de placinta
  • - 4-5 cartofi noi
  • - 150 g ciuperci brune
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 200 g kaizer afumat
  • - 200 g cascaval
  • - 50 g parmezan
  • - 3 oua
  • - 1 ceascuta smantana
  • - Nucsoara, piper mozaic, boia dulce, sare
  • - Cimbru pentru decor - unt topit

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii se scurg de pa si se paseaza sub forma unui piure si se lasa la racit.
Se bat oualele cu smantana si se amesteca in piure impreuna cu cascavalul ras, apoi se condimenteaza cu piper mozaic proaspat macinat, nucsoara, putina boia dulce si eventual sare daca mai necesita.
Se ung foile de placinta cu unt si se aseaja in forma de copt in straturi.
In timp ce lucram cu foile de placinta pentru a evita uscarea si ruperea lor le acoperim un servet de bumbac umed.
Dupa ce am terminat de asezat foile de placinta in forma de copta turna piureul peste foile de placinta si il nivelam.
Taiem fasii ardeiul, ciupercile si kaizerul si ornam in straturi tarta.
Se da la cuptor circa 25- 30 de minute apoi se scoate si se rade deasupra parmezan si se mai lasa la cuptor cateva minute.
Aceasta tarta se serveste rece la temperatura camerei asortata cu salata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Bucataras.RO

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Pentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...

Desert pariziene cu jeleu de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai