Sunca cu Boia

Postat pe: 18-02-2013
(1)

Ingrediente

sunca
sare
moare de curechi
cimbru
usturoi
ardei iute
boia de ardei dulce

Mod de preparare

Avand garantia ca deja sunteti familiarizati cu sararea suncilor in modul meu propriu sau al vostru din retetele anterioare purcedem la a scoate sunca din vas de la sare, si o aruncam intrun cazan in care am pus apa, moare, cimbru usturoi si ardei iute dupa pofta inimii noastre.

Dam in clocot atat cat sa intre furculita usor in bucatile de sunca, dupa care le scoatem afara. Le tamponam cu un prosop fiecare bucata pentru a indeparta excesul de zeama si a nu avea grasime pe suprafata bucatilor.

Pudram cu boia suncile in afara de partea cu sorici si le depozitam la rece la o temperatura constanta pana in clipa consumului.
Printre alte calitati de sunca, sunca cu boia este o reteta mai fina pentru gusturi mai greu de multumit
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sunca cu Boia" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  18.02.2013 10:27:14

Nu lipseste de pe masa romanului sunca cu boia,atunci cand la zi de sarbatoare se scoboara din afumatoare cateva bucati de afumatura.oleaca de sunca cu boia,oleaca de branza,si asta inainte di un ciaun cu galuste cu sorici alaturi,urmand ca cini mai poeti sa traga si cativa placinti.
Si cum romanul nu te lasa cu sufletul fript de sete aduce la masa si o vadra de vin de buturuga neumlat la el de asta toamna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sunca cu Boia