Se incalzeste cuptorul la 175C (350F).
Se prajeste putin kaiserul, nu foarte crocant. apoi se scoate din tigaie si se pastreaza grasimea de la el. Se adauga putin ulei si se pune la calit prazul cu morcovul ras. Daca aveti niste ardei gras rosu sau portocaliu (si de la congelator) puteti sa-l adaugati. Se calesc zarzavaturile pana se moaie. Se sareaza si pipereaza putin, pt ca adaugati mai tarziu branza.
Se lasa prazul sa se raceasca si cand nu mai e asa de cald se adauga cele 4 galbenusuri, apoi smantana, faina, branza si verdeturile, piper si sare daca mai este nevoie.
Se bat albusurile spuma tare si se adauga treptat cate putin, amestecandu-se de jos in sus, ca sa nu iasa tot aerul din spuma. Se pune intr-o forma tapetata cu pesmet sau faina si se coace 35-40 minute. daca le puneti in forme mici de tot, sunt gata in aproximativ 10 min.
** Se poate face la fel cu spanac crud (1 kg) in loc de praz si se caleste cu ceapa si kaiser si apoi se toaca si se aduga restul de ingrediente ca mai sus.
Eu fac cateodata din 2 fire de praz si adaug o legatura de spanac proaspat (300 g.) sau congelat.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggi
Comentarii