Sufleu de praz

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru o forma de tarta rotunda cu diametru de 26 cm(sau mai mare) sau pentru pus in forme mici de tarte (muffins) ingredientele sunt:
3 bucati de praz, tocat destul de mic (sau julliene)
150 kaiser(optional, daca nu va place carnea, se poate omite)
un morcov dat pe razatoarea mica
4 linguri smantana
3 linguri rase de faina
4 galbenusuri si 5 albusuri
3 linguri pline de parmezan ras (sau orice alta branza care nu se topeste)
ardei gras rosu sau portocaliu sau gogosar
marar si patrunjel
sare si piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Se incalzeste cuptorul la 175C (350F).

Se prajeste putin kaiserul, nu foarte crocant. apoi se scoate din tigaie si se pastreaza grasimea de la el. Se adauga putin ulei si se pune la calit prazul cu morcovul ras. Daca aveti niste ardei gras rosu sau portocaliu (si de la congelator) puteti sa-l adaugati. Se calesc zarzavaturile pana se moaie. Se sareaza si pipereaza putin, pt ca adaugati mai tarziu branza.

Se lasa prazul sa se raceasca si cand nu mai e asa de cald se adauga cele 4 galbenusuri, apoi smantana, faina, branza si verdeturile, piper si sare daca mai este nevoie.

Se bat albusurile spuma tare si se adauga treptat cate putin, amestecandu-se de jos in sus, ca sa nu iasa tot aerul din spuma. Se pune intr-o forma tapetata cu pesmet sau faina si se coace 35-40 minute. daca le puneti in forme mici de tot, sunt gata in aproximativ 10 min.

** Se poate face la fel cu spanac crud (1 kg) in loc de praz si se caleste cu ceapa si kaiser si apoi se toaca si se aduga restul de ingrediente ca mai sus.

Eu fac cateodata din 2 fire de praz si adaug o legatura de spanac proaspat (300 g.) sau congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sufleu de praz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sufleu de praz