Strudel cu Ricotta si Sparanghel

Complexitate
redusa
Strudel cu Ricotta si Sparanghel

Ingrediente

  • 300 gr aluat de foietaj
  • 250 gr sparanghel
  • 200 gr ricotta (sau urda)
  • 1 ou + 1 pentru uns deasupra
  • 1 lingura ulei masline
  • 1/2 ceapa
  • grana /parmigiano ras (sau alta branza )
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati bine ricotta, oul, grana sau parmigiano (eu am pus 4 linguri) sare si piper.

Fierbeti sparanghelul nu prea mult, sa nu fie flescait, in apa cu sare. Il taiati bucati mai mici si-l caliti cu ceapa si o lingura de ulei de masline.

Intinteti foaia de foietaj, deasupra puneti compozitia de ricotta, apoi sparanghelul. Rasuciti foaia si inchideti la capete strudelul, deasupra ungeti cu ou.

Taiati portionand strudelul. . . minim pe jumatate fiecare bucata...nu pana jos in tava. Asta doar daca vreti sa nu se rupa, sfaramiteze mult bucata, cand il taiati dupa ce s-a copt.

Il puneti in cuptorul incalzit, sa se coaca la o temperatura de 180-200 grade, circa 35 minute sau pana vedeti ca este rumen deasupra.

Inainte sa-l portionati, lasati sa se raceasca putin.
Se poate face si sub forma de tarta, iar deasupra puneti cateva fasii de aluat incrucisate.
Daca vreti se poate pune si sunca... asa era in reteta originala citita de mine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
4
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie