Se caleste, ceapa tocata marunt in tigaie cu o lingura de ulei de masline si sparanghelul tocat bucatele mai mici, cam 5 minute. Adaugati supa de legume si lasati sa fiarba pe foc, pana cand scade supa si sparanghelul este fiert, se lasa sa se raceasca, apoi il facem crema cu blenderul. Peste sparanghelul crema adaugam, oul, branzeturile rase, cimbrul, sare si piper.
Deasupra aluatului de foietaj intindem aceasta compozitie, rulam si taiem bucati de grosime 2 cm. Le punem, culcate, pe o tava unsa cu unt sau captusita cu hartie de cuptor si deasupra ungem cu un galbenus de ou. Le coacem in cuptor, circa 30-40 minute la o temperatura de 180 grade C.
Se poate face si cu alte umpluturi ... spanac si branza, crema de ardei si hamsii, ton ... etc.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii