Caliti ceapa si costita afumata / bacon in putin ulei. Lasati sa se racoreasca.
Adaugati la faina cernuta impreuna cu boiaua, untura si untul, topite si racorite, apa calduta in care ati dizolvat sarea, rozmarinul (optional), gorgonzola / brie usor frecata si drojdia alifiata cu zahar / drojdia uscata.
Framantati un aluat potrivit, ce se desprinde de vas si mana si lasati acoperit, la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti in foaie de aluat, direct pe hartia de copt de marimea tavii folosite (38x28 cm) si puneti in tava, cu foaie cu tot.
Taiati in patratele 4x4 cm, cu un cutit bine ascutit si lasati la crescut cca 30 min, in loc cald.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati deasupra cimbru / rozmarin (optional).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce patratelele sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti ca aperitiv sau puteti sa le puneti ca pachetel pentru scoala / servici.
Snack-uri delicioase: crocante, dar fragede in acelasi timp; aromate si picante.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn dulce simplu și super apreciat în familia noastră!
Plăcintă cu brânză dulce și stafideMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii