Snack Picant

Complexitate
redusa
Snack Picant

Ingrediente

  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -150- 200 g costita afumata / bacon, taiat cubulete mici
  • -ulei
  • -500 g faina
  • -½ lingurita boia iute / fulgi de chilli
  • -50 g untura, topita si racita
  • -50 g unt, topit si racorit
  • -150 ml apa, calduta
  • -sare
  • -rozmarin, dupa gust (optional)
  • -200 g gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde) / brie / feta / cascaval ras
  • -30 g drojdie proaspata + 1 lingurita zahar sau 9 g uscata
  • -1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • -cimbru / rozmarin, pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare

Caliti ceapa si costita afumata / bacon in putin ulei. Lasati sa se racoreasca.

Adaugati la faina cernuta impreuna cu boiaua, untura si untul, topite si racorite, apa calduta in care ati dizolvat sarea, rozmarinul (optional), gorgonzola / brie usor frecata si drojdia alifiata cu zahar / drojdia uscata.

Framantati un aluat potrivit, ce se desprinde de vas si mana si lasati acoperit, la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie de aluat, direct pe hartia de copt de marimea tavii folosite (38x28 cm) si puneti in tava, cu foaie cu tot.

Taiati in patratele 4x4 cm, cu un cutit bine ascutit si lasati la crescut cca 30 min, in loc cald.

Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati deasupra cimbru / rozmarin (optional).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce patratelele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti ca aperitiv sau puteti sa le puneti ca pachetel pentru scoala / servici.
Snack-uri delicioase: crocante, dar fragede in acelasi timp; aromate si picante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia