Snack Picant

Postat pe: 07-05-2014
(0)

Ingrediente

1 ceapa mica, tocata marunt
150- 200 g costita afumata / bacon, taiat cubulete mici
ulei
500 g faina
½ lingurita boia iute / fulgi de chilli
50 g untura, topita si racita
50 g unt, topit si racorit
150 ml apa, calduta
sare
rozmarin, dupa gust (optional)
200 g gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde) / brie / feta / cascaval ras
30 g drojdie proaspata + 1 lingurita zahar sau 9 g uscata
1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
cimbru / rozmarin, pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare

Caliti ceapa si costita afumata / bacon in putin ulei. Lasati sa se racoreasca.

Adaugati la faina cernuta impreuna cu boiaua, untura si untul, topite si racorite, apa calduta in care ati dizolvat sarea, rozmarinul (optional), gorgonzola / brie usor frecata si drojdia alifiata cu zahar / drojdia uscata.

Framantati un aluat potrivit, ce se desprinde de vas si mana si lasati acoperit, la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie de aluat, direct pe hartia de copt de marimea tavii folosite (38x28 cm) si puneti in tava, cu foaie cu tot.

Taiati in patratele 4x4 cm, cu un cutit bine ascutit si lasati la crescut cca 30 min, in loc cald.

Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati deasupra cimbru / rozmarin (optional).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce patratelele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti ca aperitiv sau puteti sa le puneti ca pachetel pentru scoala / servici.
Snack-uri delicioase: crocante, dar fragede in acelasi timp; aromate si picante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Snack Picant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Snack Picant