Caliti ceapa si costita afumata / bacon in putin ulei. Lasati sa se racoreasca.
Adaugati la faina cernuta impreuna cu boiaua, untura si untul, topite si racorite, apa calduta in care ati dizolvat sarea, rozmarinul (optional), gorgonzola / brie usor frecata si drojdia alifiata cu zahar / drojdia uscata.
Framantati un aluat potrivit, ce se desprinde de vas si mana si lasati acoperit, la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti in foaie de aluat, direct pe hartia de copt de marimea tavii folosite (38x28 cm) si puneti in tava, cu foaie cu tot.
Taiati in patratele 4x4 cm, cu un cutit bine ascutit si lasati la crescut cca 30 min, in loc cald.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati deasupra cimbru / rozmarin (optional).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce patratelele sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti ca aperitiv sau puteti sa le puneti ca pachetel pentru scoala / servici.
Snack-uri delicioase: crocante, dar fragede in acelasi timp; aromate si picante.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii