Saramura de Balta

Postat pe: 31-01-2013
(1)

Ingrediente

1,5 kg de rosii
doua capatani de usturoi
doua legaturi de patrunjel verde
5 ardei iuti
sare
1 litru de apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Neaparat plecam de la un foc de gratar unde coacem rosiile si ardeiul iute. Coacem bine pe o parte si alta dupa care le decojim si le pasam cu o furculita.
Tocam marunt patrunjelul si-l aruncam peste rosiile coapte si pasate.

Usturoiul il curatam, il pisam cu putina sare si-l asezam langa celelalte.
Apa trebuie sa fie calduta si abia atunci pusa in amestc cu celelalte.
a nu se da in clocot aceasta saramura deoarece distrugem calitatea legumelor
Nu poti sa ajungi la balta si sa nu faci o asemenea saramura. Nu te poti numi pescar daca nu ai savurat o asa saramura. Un peste facut pe tabla pe un strat de sare nu are nici un gust fara saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saramura de Balta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 11:55:09

Buna la toata gama de mancaruri de peste,la pastramuri puse pe gratar,buna la chefuri de chefuri,cat si la mancaruri de post.
Oare cum o fi cu niscaiva cartofi copti in vatra???

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saramura de Balta