Saramura de Balta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii
  • doua capatani de usturoi
  • doua legaturi de patrunjel verde
  • 5 ardei iuti
  • sare
  • 1 litru de apa

Mod de preparare

Neaparat plecam de la un foc de gratar unde coacem rosiile si ardeiul iute. Coacem bine pe o parte si alta dupa care le decojim si le pasam cu o furculita.
Tocam marunt patrunjelul si-l aruncam peste rosiile coapte si pasate.

Usturoiul il curatam, il pisam cu putina sare si-l asezam langa celelalte.
Apa trebuie sa fie calduta si abia atunci pusa in amestc cu celelalte.
a nu se da in clocot aceasta saramura deoarece distrugem calitatea legumelor
Nu poti sa ajungi la balta si sa nu faci o asemenea saramura. Nu te poti numi pescar daca nu ai savurat o asa saramura. Un peste facut pe tabla pe un strat de sare nu are nici un gust fara saramura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici