Saramura de Balta

Postat pe: 31-01-2013
(1)

Ingrediente

1,5 kg de rosii
doua capatani de usturoi
doua legaturi de patrunjel verde
5 ardei iuti
sare
1 litru de apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Neaparat plecam de la un foc de gratar unde coacem rosiile si ardeiul iute. Coacem bine pe o parte si alta dupa care le decojim si le pasam cu o furculita.
Tocam marunt patrunjelul si-l aruncam peste rosiile coapte si pasate.

Usturoiul il curatam, il pisam cu putina sare si-l asezam langa celelalte.
Apa trebuie sa fie calduta si abia atunci pusa in amestc cu celelalte.
a nu se da in clocot aceasta saramura deoarece distrugem calitatea legumelor
Nu poti sa ajungi la balta si sa nu faci o asemenea saramura. Nu te poti numi pescar daca nu ai savurat o asa saramura. Un peste facut pe tabla pe un strat de sare nu are nici un gust fara saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saramura de Balta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 11:55:09

Buna la toata gama de mancaruri de peste,la pastramuri puse pe gratar,buna la chefuri de chefuri,cat si la mancaruri de post.
Oare cum o fi cu niscaiva cartofi copti in vatra???

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saramura de Balta