Prepararea se face intr-un vas de sticla termorezistenta transparenta si se efectueaza in urmatoarea ordine: pe fundul vasului se aseaza un strat de sprot care a fost pasat in prealabil, stratul 2 - ceapa taiata foarte marunt, stratul3 - putin cascaval razuit fin.
Peste aceste 3 straturi se toarna un strat subtire de maioneza diluata cu lapte de consistenta unei smantani. Morcovii se dau pe razatoarea mica si se pun in continuare peste celelalte straturi. Urmeaza un alt strat din restul de cascaval, alt strat din toate albusurile (fierte) date pe razatoarea mica, un strat de cca. 1cm. grosime maioneza nediluata si la final toate cele 5 galbenusuri date si ele pe razatoarea mica.
Pentru ornare puteti folosi cateva fire de ceapa verde tocate marunt ori frunzulite de patrunjel proaspat.
Lucrand cu rabdare, curat veti obtine la final un aperitiv asemanator unui tort (vezi succesiunea straturilor diferit colorate) pentru care veti fi aplaudat!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii