Salata Boeuf cu Carne de Pui

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Salata Boeuf cu Carne de Pui

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 1 kg cartofi
  • 1 kg morcovi
  • 300 g castraveti murati
  • 400 g mazare din conserva
  • ~ 1 lingura de sare
  • Maioneza:
  • 3 oua
  • ~300 g ulei

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui la fiert cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate din apa si se pune la racit.

Cartofii si morcovii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se lasa la racit. (Sunt mai usor de taiat daca sunt reci).

In timp ce legumele si carnea fierb, se taie castravetii cubulete mici si se pun la scurs.
Mazarea se pune de asemenea la scurs (eu o si clatesc cu putin apa, dar asta nu e musai).

Cand carnea s-a racit, se taie cubulete si se lasa deoparte.

Se taie si morcovii si cartofii cubulete.

Maioneza:
Fierbeti tare unul din cele 3 oua. Dati galbenusul pe razatoare si puneti peste el 2 galbenusuri crude. Amestecati pana la omogenizare apoi incepeti sa puneti ulei, pana obtineti cantitatea de maioneza dorita. (Eu mananc cu mai putina maioneza, prin urmare am folosit vreo 250 g). Insa cantitatea poate fi ajustata in functie de preferinte.

Se amesteca urmatoarele ingrediente taiate cubulete: pieptul de pui, castravetii, cartofii si morcovii. Se adauga sarea, mazarea si maioneza. Se amesteca pana la omogenizare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie