Salam de Casa

Complexitate
medie
Salam de Casa

Ingrediente

  • 5 kg carne de vita
  • 7 kg carne de porc (carne de lucru)
  • 3 kg cartofi
  • 1,5 l lapte fiert si racit
  • 100 gr zahar
  • piper
  • sare boia si usturoi
  • toate se pun dupa gust
  • mate subtiri de vita sau membrana artificiala

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat: carnea de vita, carnea de porc si cartofii fierti. Usturoiul se da si el prin masina de tocat, dar prin sita mica. Se amesteca carnea, cartofii si usturoiul, dupa care se pune laptele si zaharul. Toate se amesteca bine cu mana, dupa care se pun condimente dupa gust.

Compozitia se da la rece si se amesteca cate o jumatate de ora pe zi timp de 3 zile. Dupa aceea compozitia se pune in matele de vita cu ajutorul unui tub de umplut mate. Cand se pune compozitia in membrana, nu trebuie lasat aer deloc in interiorul acesteia.

Se fac bucati potrivite de salam in functie de dorinta fiecaruia. La capete bucatile de salam se leaga cu ata.
Cand sunt gata bucatile de salam se pun la fum, cam 5 zile. Cand membrana a devenit maronie si se strange putin salamul, acesta inseamna ca este suficient afumat.
Acest salam se poate pastra de iarna pana toamna, invelit in bucati de hartie asezate intr-o camera racoroasa.
Salamul devine mai gustos odata cu trecerea timpului.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa