Salam de Casa

Postat pe: 28-12-2011
(2)

Ingrediente

5 kg carne de vita
7 kg carne de porc (carne de lucru)
3 kg cartofi
1,5 l lapte fiert si racit
100 gr zahar
piper
sare boia si usturoi
toate se pun dupa gust
mate subtiri de vita sau membrana artificiala

Mod de preparare

Se da prin masina de tocat: carnea de vita, carnea de porc si cartofii fierti. Usturoiul se da si el prin masina de tocat, dar prin sita mica. Se amesteca carnea, cartofii si usturoiul, dupa care se pune laptele si zaharul. Toate se amesteca bine cu mana, dupa care se pun condimente dupa gust.

Compozitia se da la rece si se amesteca cate o jumatate de ora pe zi timp de 3 zile. Dupa aceea compozitia se pune in matele de vita cu ajutorul unui tub de umplut mate. Cand se pune compozitia in membrana, nu trebuie lasat aer deloc in interiorul acesteia.

Se fac bucati potrivite de salam in functie de dorinta fiecaruia. La capete bucatile de salam se leaga cu ata.
Cand sunt gata bucatile de salam se pun la fum, cam 5 zile. Cand membrana a devenit maronie si se strange putin salamul, acesta inseamna ca este suficient afumat.
Acest salam se poate pastra de iarna pana toamna, invelit in bucati de hartie asezate intr-o camera racoroasa.
Salamul devine mai gustos odata cu trecerea timpului.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salam de Casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  04.01.2012 21:56:40

Multumesc ...intradevar este foarte bun...

mirelaoscarsson
•  03.01.2012 20:43:13

ultima imagine, vai cum arata de bine, asa de pofta mi s-a facut. bravo, fata!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salam de Casa