Se da prin masina de tocat: carnea de vita, carnea de porc si cartofii fierti. Usturoiul se da si el prin masina de tocat, dar prin sita mica. Se amesteca carnea, cartofii si usturoiul, dupa care se pune laptele si zaharul. Toate se amesteca bine cu mana, dupa care se pun condimente dupa gust.
Compozitia se da la rece si se amesteca cate o jumatate de ora pe zi timp de 3 zile. Dupa aceea compozitia se pune in matele de vita cu ajutorul unui tub de umplut mate. Cand se pune compozitia in membrana, nu trebuie lasat aer deloc in interiorul acesteia.
Se fac bucati potrivite de salam in functie de dorinta fiecaruia. La capete bucatile de salam se leaga cu ata.
Cand sunt gata bucatile de salam se pun la fum, cam 5 zile. Cand membrana a devenit maronie si se strange putin salamul, acesta inseamna ca este suficient afumat.
Acest salam se poate pastra de iarna pana toamna, invelit in bucati de hartie asezate intr-o camera racoroasa.
Salamul devine mai gustos odata cu trecerea timpului.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii