Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 12 fasii subtiri de jambon crud si afumat
  • 3 felii de cascaval
  • 10 prune, nu foarte coapte
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de amestec de condimente(oregano,dafin,piper,cimbrisor,maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon, incepand pe lungul ruloului, sa acopere capetele fiecarui rulou, astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se va topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare. Se asaza unul langa altul in tava mai inalta, se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele, usturoiul feliat, lingurita de legume deshidratate, sare, vinul sec si apoi completam cu apa, dar nu sa le acopere, pe margine punem cateva jumatati de pruna, pentru a da aroma mai intensa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare, se da la o parte folia si mai lasam cca. 20 minute sa se rumeneasca frumos!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Salata a la Russe, de post
5
Aperitive

Salata a la Russe, de post

Salata a la Russe, de post
Parteneri
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post