Rulouri de salata cu peste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de salata cu peste

Ingrediente

  • pt 8 portii
  • 8 frunze de salata verde
  • 4 fileuri de peste alb (cod, merluciu)
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 linguri mustar iute
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de hrean preparat cu otet
  • 1 lingurita sos de soia
  • 3 fire de telina verde, fara frunze, tocate foarte marunt
  • 3 linguri de patrunjel tocat foarte marunt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala pestele, se taie pe lung in 8 bucati, se sareaza si se pipereaza, apoi se da prin pesmet. Se prajeste pestele dat prin pesmet ca sa iasa mai crocant si se da deoparte pana se face sosul.

Se fierbe o cescuta de orez in doua parti apa cu putina sare pana apa este complet absorbita. Cand e gata fiert orezul se amesteca cu furculita pana se "afaneaza" (se separa boabele)

Se amesteca usturoiul, patrunjelul si telina si se freaca bine cu putina sare ca sa se amestece aromele. Se adauga mustarul, iaurtul, boia si hreanul. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Sosul se poate prepare cu pana la 2 zile inainte, daca se pastreaza in frigider, acoperit.
Se iau frunzele de salata, spalate si uscate, si se umplu cu o lingura de orez , o bucata de peste si o lingura de sos.
Se servesc cu feliute de lamaie. Ruladele acestea se mai pot servi invelite in lipie. In loc de orez fiert se pune salata tocata destul de marunt (din salata verde sau varza). se umple lipia cu salata tocata, pestele si sosul, si se pot adauga felii de rosii sau de castraveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Ciorba de perisoare din soia, de post
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din soia, de post

Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o...

Ciorba de perisoare din soia, de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin