Rulouri de salata cu peste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de salata cu peste

Ingrediente

  • pt 8 portii
  • 8 frunze de salata verde
  • 4 fileuri de peste alb (cod, merluciu)
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 linguri mustar iute
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de hrean preparat cu otet
  • 1 lingurita sos de soia
  • 3 fire de telina verde, fara frunze, tocate foarte marunt
  • 3 linguri de patrunjel tocat foarte marunt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala pestele, se taie pe lung in 8 bucati, se sareaza si se pipereaza, apoi se da prin pesmet. Se prajeste pestele dat prin pesmet ca sa iasa mai crocant si se da deoparte pana se face sosul.

Se fierbe o cescuta de orez in doua parti apa cu putina sare pana apa este complet absorbita. Cand e gata fiert orezul se amesteca cu furculita pana se "afaneaza" (se separa boabele)

Se amesteca usturoiul, patrunjelul si telina si se freaca bine cu putina sare ca sa se amestece aromele. Se adauga mustarul, iaurtul, boia si hreanul. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Sosul se poate prepare cu pana la 2 zile inainte, daca se pastreaza in frigider, acoperit.
Se iau frunzele de salata, spalate si uscate, si se umplu cu o lingura de orez , o bucata de peste si o lingura de sos.
Se servesc cu feliute de lamaie. Ruladele acestea se mai pot servi invelite in lipie. In loc de orez fiert se pune salata tocata destul de marunt (din salata verde sau varza). se umple lipia cu salata tocata, pestele si sosul, si se pot adauga felii de rosii sau de castraveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti