Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Ingrediente

  • 1 muschiulet subtire de porc (iepure)
  • 300 g amestec de legume congelate (dupa preferinta)
  • 1 plic de gelatina
  • ulei de masline
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • 1 lingurita de amestec uscat de condimente
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.
Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de pastic. Se sareaza, condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se pune cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus. Se ung cu galbenus de ou, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inante, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos.

Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor (scoase din forma) in aspic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc