Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau o ocazie speciala.
Compozitia de carne:
Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust.
Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum, adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele.
Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ciupercile le spalam, le stergem usor cu un servetel de surplusul de apa.
Asezam o bucata de hartie de copt pe masa de lucru.
Punem compozitia de carne, ne umezim mainile si intindem o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire ca sa nu se rupa umplutura.
Presaram cascavalul ras, asezam ciupercile si bucatile de gogosar, din loc in loc.
Rulam cu grija totul, ne mai udam mainile ca sa nu se lipeasca.
Capetele le inchidem bine, apoi asezam rulada intr-o tava cu tot cu hartia de copt pe care am rulat-o.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam la 160-170 de grade C, pana este bine coapta si frumos rumenita deasupra. La mine cam o ora a durat pana a fost gata.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca sau sa se racoreasca macar putin, ca riscati sa se rupa daca o taiati fierbinte.
Se serveste simpla, cu salata, piure, orez sau ce va mai place.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa descoperiti si altele: rulada de carne, rulada de pui cu spanac sau rulada de spanac cu branza.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii