Preparare :
Punem capul curatat la fiert. Apa se pune cat sa acopere carnea . Adaugam sarea si lasam sa dea in clocot ,apoi spumam. Adaugam restul de ingrediente adica 6 catei de usturoi , foile de dafin, ardeiul iute taiat felii si piperul boabe. Lasam sa fiarba la foc mic pana canea se desprinde de pe oase.
In timpul cat capul fierbe pisam vreo 5-6 catei usturoi intr-un bol , adaugam la ei 1 lingurita sare si incepem sa il frecam. Adaugam treptat la usturoi ulei amestecand mereu pana acesta se ingroase (se obtine un fel de maioneza de usturoi) si adaugam la el pasta gulyas (sau boia).
Cand capul e fiert il scoatem din apa ,indepartam oasele ce au mai ramas ,il desfacem un pic si ungem totul cu pasta de usturoi si pe interior si pe exterior. Infasuram strans bucatile de cap in folie si le dam la rece pentru cateva ore bune( macar pentru 12 ore) .
Dupa ce a odihnit suficient la rece se scot din frigider , se feliaza si se serveste cu sos de hrean cu smantana , mustar .
Pofta Buna!!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii