Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.
Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.
Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt, intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica, ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza bucata de piept deasupra foilor de placinta, apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac calit si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta.
Intr-o tava de chec (mai inalta), se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec, apoi se asaza cu grija rulada, acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 de minute. Se scoate tava si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan. Se mai da 5 minute la cuptor, pana se rumeneste.
Se serveste calda, portionata in felii potrivit de groase.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii