Rulada cu Cas (Cascaval) si Ciuperci

Postat pe: 21-11-2010
(6)

Ingrediente

500g ciuperci champignon, feliate, calite, condimentate si scurse de zeama
350 ml lapte
100g margarina
un praf de sare
125 g faina
4 oua
5-6 linguri smantana groasa
150-200g cascaval ras
150-200g sunca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se fierb pe foc, intr-o cratita, laptele, un praf de sare, margarina si cand da in clocot se toarna in bloc (deodata) toata faina. Se amesteca repede si energic, sa nu se faca cocoloase, pana la omogenizare si aluatul se desprinde de pe peretii vasului (rezulta un aluat tare, ca cel de la ecler).

Se ia imediat de pe foc si se lasa sa se recoreasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand energic, dupa fiecare, pana la omogenizare.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 10-20 min, pana se aureste deasupra (sa nu se arda sau sa se inchida prea tare la culoare).
Se scoate din tava pe un servet udat si stors, si se indeparteaza hartia.

Asa fierbinte, se unge cu smantana si se presara uniform, 3/4 din cascavalul ras, pe toata suprafata.

Se repartizeaza feliile de sunca peste care se pun ciupercile si restul de cascaval ras, pe toata rulada.

Se ruleaza strans cu ajutorul servetului umed, apoi se transfera in folie tranparenta (alimentara), se inchid capetele si se da la rece (la frigider) cel putin 2 ore (eu o tin de pe o zi pe alta).
Se feliaza si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Cas (Cascaval) si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  16.05.2012 15:08:02

Te astept cu impresii, Stefy

lucia_bp
•  16.05.2012 15:07:19

Multumesc, Danieluta

stefy
•  20.02.2009 22:43:33

foarte gustoasa,n-am facut asa niciodata,o sa-i vina randul in curand

lucia_bp
•  03.02.2009 20:40:59

Multumesc de aprecieri !
Cat priveste umplutura,depinde de gustul fiecaruia.

eli
•  24.01.2009 21:11:12

Lucia,ce zici,ar merge si altfel de umpluturi?De exemplu o pasta de branza de vaci cu maslinute...Nu ca nu mi-ar placea si cea pe care ai prezentat-o,din contra,pt diversificare.

Danieluta
•  22.01.2009 23:25:12

Ce bine arata,felicitari Lucia!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Cas (Cascaval) si Ciuperci