Rulada cu Blat din Spanac

Complexitate
redusa
Rulada cu Blat din Spanac

Ingrediente

  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 oua
  • -200 g cascaval ras
  • -200 g crema de branza cu usturoi sau crema de branza + usturoi zdrobit (granule de usturoi)
  • -200 g felii subtiri de prosciutto (sunca presata, salam de buna calitate, somon afumat)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. (Se poate pregati si cu spanac congelat, dezghetat si bine scurs, dar il recomand pe cel proaspat).

Amestecati spanacul pasat si rece cu ouale si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Intindeti-l in strat uniform, de aproximativ 0, 5 cm grosime*, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presarati deasupra cascavalul ras, uniform, formand un alt strat si dati la cuptorul incins la 200 grade, la foc potrivit, doar cat sa se topeasca cascavalul- atentie, acesta nu are voie sa se rumeneasca!!!
Lasati sa se racoreasca in tava si cascavalul topit sa se solidifice putin, scoateti pe un gratar, cu hartia de copt cu tot si lasati la racit.

Asezati uniform feliile de prosciutto (sunca, salam, somon afumat), intindeti crema de branza si rulati cu grija, sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Transferati rulada pe folie alimentara, impachetati-o si sigilati bine capetele, apoi repetati operatia cu o folie de aluminiu.

Dati la rece pentru 3- 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Taiati in felii de grosimea dorita si serviti ca aperitiv.
Nota: Pentru ca am folosit o tava mai mica si aveam un strat mai gros de spanac decat altadata si decat cel indicat in reteta, am dat intai tava cu blatul de spanac la cuptor, pentru aproximativ 10 min, apoi am presarat cascavalul si am dat din nou la cuptor pana ce acesta s-a topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Chiroste-aperitiv si desert
4
Produse de panificatie si patiserie

Chiroste-aperitiv si desert

Chirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...

Chiroste-aperitiv si desert
Parfeu de Cocos cu Ciocolata
5
Dulciuri

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Parfeu de Cocos cu Ciocolata
Parteneri
Salata orientala (retata video)
Bucataras.RO

Salata orientala (retata video)

Salata orientala e un preparat usor de facut, satios, foarte gustos si daca excludem ouale este nemapomenit pentru perioada...

Salata orientala (retata video)
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia