Rulada cu Blat din Spanac

Complexitate
redusa
Rulada cu Blat din Spanac

Ingrediente

  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 oua
  • -200 g cascaval ras
  • -200 g crema de branza cu usturoi sau crema de branza + usturoi zdrobit (granule de usturoi)
  • -200 g felii subtiri de prosciutto (sunca presata, salam de buna calitate, somon afumat)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. (Se poate pregati si cu spanac congelat, dezghetat si bine scurs, dar il recomand pe cel proaspat).

Amestecati spanacul pasat si rece cu ouale si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Intindeti-l in strat uniform, de aproximativ 0, 5 cm grosime*, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presarati deasupra cascavalul ras, uniform, formand un alt strat si dati la cuptorul incins la 200 grade, la foc potrivit, doar cat sa se topeasca cascavalul- atentie, acesta nu are voie sa se rumeneasca!!!
Lasati sa se racoreasca in tava si cascavalul topit sa se solidifice putin, scoateti pe un gratar, cu hartia de copt cu tot si lasati la racit.

Asezati uniform feliile de prosciutto (sunca, salam, somon afumat), intindeti crema de branza si rulati cu grija, sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Transferati rulada pe folie alimentara, impachetati-o si sigilati bine capetele, apoi repetati operatia cu o folie de aluminiu.

Dati la rece pentru 3- 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Taiati in felii de grosimea dorita si serviti ca aperitiv.
Nota: Pentru ca am folosit o tava mai mica si aveam un strat mai gros de spanac decat altadata si decat cel indicat in reteta, am dat intai tava cu blatul de spanac la cuptor, pentru aproximativ 10 min, apoi am presarat cascavalul si am dat din nou la cuptor pana ce acesta s-a topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume