Rulada Aurie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g sunca
  • 5 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1 lg ulei
  • 5 masline verzi
  • patrunjel
  • ridichi

Mod de preparare

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti? " am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr. 2/2010.

Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...

Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.

Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.

In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.

Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.

La masaaa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Fursecuri papuci
5
Dulciuri

Fursecuri papuci

Fursecuri papuci
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce