Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti? " am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr. 2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.
Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.
Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.
Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.
In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.
Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.
Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.
La masaaa!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii