Rulada Aurie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g sunca
  • 5 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1 lg ulei
  • 5 masline verzi
  • patrunjel
  • ridichi

Mod de preparare

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti? " am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr. 2/2010.

Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...

Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.

Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.

In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.

Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.

La masaaa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie