Ingrediente
● 4-5 cartofi |
● 1 fir de ceapa verde |
● 2 catei de usturoi |
● 50 g sunca |
● 5 oua fierte |
● 2 oua crude |
● 1 lg ulei |
● 5 masline verzi |
● patrunjel |
● ridichi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti? " am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr. 2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.
Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.
Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.
Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.
In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.
Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.
Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.
La masaaa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada Aurie" nu uita sa ii faci un review.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.
Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.
Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.
Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.
In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.
Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.
Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.
La masaaa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada Aurie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.07.2010 23:30:08
mmm ce bunatate.vreau si eu pentru la anul. am adaugat deja reteta in cartea de bucate.