Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.
Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta.
Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana.
Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.
Intindeti in foaie dreptunghiulara pe planul de lucru usor infainat. Presarati uniform cubulete de salam, cascaval ras si branza telemea sfaramata. Rulati sub forma de sul, inchideti bine capetele si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti feliat cu o salata (de rosii).
Un aluat grozav de bun!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii