Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Complexitate
redusa
Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Ingrediente

  • -300 g carne tocata (porc, vita, amestec, pui, etc)
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde, tocata marunt
  • -1 morcov, taiat cubulete
  • -1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -1/2 cana boabe de mazare
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1/2 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 kg cartofi
  • -1 ou
  • -4-6 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si zdrobiti cu o furculita.
Adaugati ou, faina, sare, piper si framantati un aluat, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. La nevoie adaugati inca putina faina.

Cat timp fierb cartofii pregatiti umplutura: caliti ceapa in putin ulei incins, adaugati cubuletele de legume, boabele de mazare, iar dupa cateva minute, carnea si continuati calirea, amestecand, pana ce carnea isi schimba culoarea.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si inglobati verdeata.
Pe o folie alimentara intindeti o foaie din cartofi (30 x 40 cm), prin presare cu mana, uda peste care puneti uniform umplutura.

Rulati sub forma de sul, pe latura lunga, ajutandu-va de folie, apoi impachetati si sigilati bine rulada in folie.
Transferati pe o foaie de aluminiu si impachetati bine.

Puneti intr-o tava si turnati apa fierbinte pana la ½ din grosimea ruladei.
Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la foc potrivit, intorcand la jumatatea intervalului si completand cu apa fierbinte, la nevoie.

Scoateti tava din cuptor, scurgeti apa, desfaceti foliile, repuneti rulada in tava, stropiti cu putin ulei si repuneti in cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Constitue un aperitiv ce poate fi servit simplu sau impreuna cu diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
4
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Midii cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Midii cu lapte de cocos

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Midii cu lapte de cocos
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri