Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Complexitate
redusa
Rulada Aperitiv cu Legume si Carne

Ingrediente

  • -300 g carne tocata (porc, vita, amestec, pui, etc)
  • -1 ceapa uscata sau 2 legaturi de ceapa verde, tocata marunt
  • -1 morcov, taiat cubulete
  • -1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -1/2 cana boabe de mazare
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1/2 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 kg cartofi
  • -1 ou
  • -4-6 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si zdrobiti cu o furculita.
Adaugati ou, faina, sare, piper si framantati un aluat, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. La nevoie adaugati inca putina faina.

Cat timp fierb cartofii pregatiti umplutura: caliti ceapa in putin ulei incins, adaugati cubuletele de legume, boabele de mazare, iar dupa cateva minute, carnea si continuati calirea, amestecand, pana ce carnea isi schimba culoarea.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Luati de pe foc si inglobati verdeata.
Pe o folie alimentara intindeti o foaie din cartofi (30 x 40 cm), prin presare cu mana, uda peste care puneti uniform umplutura.

Rulati sub forma de sul, pe latura lunga, ajutandu-va de folie, apoi impachetati si sigilati bine rulada in folie.
Transferati pe o foaie de aluminiu si impachetati bine.

Puneti intr-o tava si turnati apa fierbinte pana la ½ din grosimea ruladei.
Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la foc potrivit, intorcand la jumatatea intervalului si completand cu apa fierbinte, la nevoie.

Scoateti tava din cuptor, scurgeti apa, desfaceti foliile, repuneti rulada in tava, stropiti cu putin ulei si repuneti in cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Constitue un aperitiv ce poate fi servit simplu sau impreuna cu diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia