Rulada Aperitiv cu Crema de Branza

Complexitate
redusa
Rulada Aperitiv cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Compozitia galbena:
  • -2 linguri faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper alb, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -4 linguri cascaval ras
  • -sare
  • Compozitia verde:
  • -4 linguri faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper negru, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -2 linguri spanac (decongelat)
  • -sare
  • Compozitia rosie:
  • -2 linguri de faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -1 praf de piper alb, macinat
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -2 linguri pasta de ardei rosu (de tomate) / ketchup dens
  • -2 linguri sfecla rosie, fiarta si pasata
  • -1 praf de paprika
  • -sare
  • Umplutura:
  • -200 g crema de branza, gen Philadelphia
  • -3 linguri smantana
  • -vegeta facuta in casa
  • Altele:
  • -felii de somon afumat, optional

Mod de preparare

Pregatiti 3 boluri si cerneti separat, faina impreuna cu praful de copt, conform cu cantitatile aferente fiecarei compozitii colorate.
Adaugati in unul piper negru si in celelalte doua piperul alb. Amestecati.

Frecati putin toate galbenusurile cu sare intr-un vas de sticla, apoi inglobati uleiul cu un tel.
Adaugati smantana si bateti pana la omogenizare.

Impartiti compozitia in 3 parti egale si puneti intr-una cascavalul ras, in cealalta spanacul tocat, iar in a treia, pasta de tomate, sfecla rosie si paprika. Amestecati bine.

Combinati amestecul de cascaval si separat cel de sfecla rosie, cu faina cu piper alb, iar pe cel de spanac, cu faina cu piper negru.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu sare si adaugati cate 1/3 din cantitate in fiecare din cele 3 compozitii colorate. Inglobati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati pe diagonala fasii de aluat, alternand culorile, intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Rasturnati blatul copt peste un prosop umed, indepartati foaia de copt si rulati imediat sub forma de sul, ajutandu-va de prosop. Lasati la racit.

Umplutura
Amestecati bine toate ingredientele.
Intindeti uniform umplutura pe toata suprafata interioara a blatului desfacut, apoi rulati din nou.

Optional, puteti pune felii de somon afumat peste crema de branza, inainte de rulare.
Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Se feliaza doar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola