Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.
Vanata mare se spala, se sterge,apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei. Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sarea, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.
Intre timp taiem felii subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici) intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi, dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfurie, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu, adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, pasta de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutandu-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.
Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii