Quiche Alsacienne.

Complexitate
redusa
Quiche Alsacienne.

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -1 ou
  • -3 linguri lapte rece sau apa rece
  • -sare
  • -pesmet
  • Umplutura :
  • -2 cepe
  • -150 - 250 g bacon afumat
  • -250 g cascaval ras
  • -200-250 g smantana
  • -5 oua
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -condimente (dupa preferinta)
  • -verdeata
  • tocata marunt
  • - unt si faina pentru tapetat forma
  • -optional: 1 cutie cu porumb si cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati faina cu un varf de cutit de sare si framantati repede un aluat, adaugand bucatelele de unt rece, oul si laptele. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 min.

Intre timp, caliti in putin ulei incins, ceapa tocata marunt si baconul taiat feliute. Condimentati si lasati la racit.

Intindeti din aluat o foaie si tapetati cu ea o forma de tarta (diametrul de 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracati si marginile acesteia, intepati cu furculita in cateva locuri si presarati pesmet. Puneti peste aluat, uniform, cascavalul ras, apoi amestecul de ceapa si bacon.

Separat bateti ouale cu smantana, condimentele (eu am pus doar nucsoara), verdeata si sarati si piperati. Turnati deasupra.

Dati la cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 min sau pana ce este coapta si rumenita frumos. In compozitia de oua si smantana, puteti pune (eu am pus) 1 cutie cu porumb si cascaval ras.

Se serveste calda cu feliute de ridichi rosii, salata de sezon sau chiar muratura. Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele

In bucataria franceza, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazeaza pe o crusta facuta din oua si lapte sau smantana avand ca baza aluatul.

Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, branza, porumb, etc. sunt adesea adaugate la amestecul de ou inainte de coacere.

In plus fata de oua si smantana, acesta mai are kaizer, bacon sau sunca. Prin adaugarea cepei la Quiche Lorraine obtinem o alta varietate - Quiche Alsacienne. Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars