Quiche Alsacienne.

Complexitate
redusa
Quiche Alsacienne.

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -1 ou
  • -3 linguri lapte rece sau apa rece
  • -sare
  • -pesmet
  • Umplutura :
  • -2 cepe
  • -150 - 250 g bacon afumat
  • -250 g cascaval ras
  • -200-250 g smantana
  • -5 oua
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -condimente (dupa preferinta)
  • -verdeata
  • tocata marunt
  • - unt si faina pentru tapetat forma
  • -optional: 1 cutie cu porumb si cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati faina cu un varf de cutit de sare si framantati repede un aluat, adaugand bucatelele de unt rece, oul si laptele. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 min.

Intre timp, caliti in putin ulei incins, ceapa tocata marunt si baconul taiat feliute. Condimentati si lasati la racit.

Intindeti din aluat o foaie si tapetati cu ea o forma de tarta (diametrul de 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracati si marginile acesteia, intepati cu furculita in cateva locuri si presarati pesmet. Puneti peste aluat, uniform, cascavalul ras, apoi amestecul de ceapa si bacon.

Separat bateti ouale cu smantana, condimentele (eu am pus doar nucsoara), verdeata si sarati si piperati. Turnati deasupra.

Dati la cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 min sau pana ce este coapta si rumenita frumos. In compozitia de oua si smantana, puteti pune (eu am pus) 1 cutie cu porumb si cascaval ras.

Se serveste calda cu feliute de ridichi rosii, salata de sezon sau chiar muratura. Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele

In bucataria franceza, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazeaza pe o crusta facuta din oua si lapte sau smantana avand ca baza aluatul.

Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, branza, porumb, etc. sunt adesea adaugate la amestecul de ou inainte de coacere.

In plus fata de oua si smantana, acesta mai are kaizer, bacon sau sunca. Prin adaugarea cepei la Quiche Lorraine obtinem o alta varietate - Quiche Alsacienne. Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
3
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
Bucataras.RO

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou. A fost o...

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare