Ingrediente
● 250 g faina |
● 125 g unt rece |
● 1 ou |
● 3 linguri lapte rece sau apa rece |
● sare |
● pesmet |
● Umplutura : |
● 2 cepe |
● 150 - 250 g bacon afumat |
● 250 g cascaval ras |
● 200-250 g smantana |
● 5 oua |
● ulei |
● sare |
● piper |
● condimente (dupa preferinta) |
● verdeata |
● tocata marunt |
● unt si faina pentru tapetat forma |
● optional: 1 cutie cu porumb si cascaval ras |
Mod de preparare
Amestecati faina cu un varf de cutit de sare si framantati repede un aluat, adaugand bucatelele de unt rece, oul si laptele. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 min.
Intre timp, caliti in putin ulei incins, ceapa tocata marunt si baconul taiat feliute. Condimentati si lasati la racit.
Intindeti din aluat o foaie si tapetati cu ea o forma de tarta (diametrul de 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracati si marginile acesteia, intepati cu furculita in cateva locuri si presarati pesmet. Puneti peste aluat, uniform, cascavalul ras, apoi amestecul de ceapa si bacon.
Separat bateti ouale cu smantana, condimentele (eu am pus doar nucsoara), verdeata si sarati si piperati. Turnati deasupra.
Dati la cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 min sau pana ce este coapta si rumenita frumos. In compozitia de oua si smantana, puteti pune (eu am pus) 1 cutie cu porumb si cascaval ras.
Se serveste calda cu feliute de ridichi rosii, salata de sezon sau chiar muratura. Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele
In bucataria franceza, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazeaza pe o crusta facuta din oua si lapte sau smantana avand ca baza aluatul.
Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, branza, porumb, etc. sunt adesea adaugate la amestecul de ou inainte de coacere.
In plus fata de oua si smantana, acesta mai are kaizer, bacon sau sunca. Prin adaugarea cepei la Quiche Lorraine obtinem o alta varietate - Quiche Alsacienne. Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Quiche Alsacienne." nu uita sa ii faci un review.
Intre timp, caliti in putin ulei incins, ceapa tocata marunt si baconul taiat feliute. Condimentati si lasati la racit.
Intindeti din aluat o foaie si tapetati cu ea o forma de tarta (diametrul de 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracati si marginile acesteia, intepati cu furculita in cateva locuri si presarati pesmet. Puneti peste aluat, uniform, cascavalul ras, apoi amestecul de ceapa si bacon.
Separat bateti ouale cu smantana, condimentele (eu am pus doar nucsoara), verdeata si sarati si piperati. Turnati deasupra.
Dati la cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 min sau pana ce este coapta si rumenita frumos. In compozitia de oua si smantana, puteti pune (eu am pus) 1 cutie cu porumb si cascaval ras.
Se serveste calda cu feliute de ridichi rosii, salata de sezon sau chiar muratura. Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele
In bucataria franceza, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazeaza pe o crusta facuta din oua si lapte sau smantana avand ca baza aluatul.
Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, branza, porumb, etc. sunt adesea adaugate la amestecul de ou inainte de coacere.
In plus fata de oua si smantana, acesta mai are kaizer, bacon sau sunca. Prin adaugarea cepei la Quiche Lorraine obtinem o alta varietate - Quiche Alsacienne. Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Quiche Alsacienne." nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany