Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Complexitate
redusa
Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Ingrediente

  • 75 gr malai
  • 250 ml supa de pui
  • 250 ml lapte
  • 1 frunza dafin
  • 60 gr branza Gruyere (eu am pus parmesan si inca un fel de branza cu mult usturoi)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 25 gr unt plus ulei pentru prajit
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • marar
  • usturoi dupa gust
  • vin alb

Mod de preparare

Se amesteca supa de pui si laptele, se adauga frunza de dafin, sare si piper si sa pun la foc. Intre timp se curata ciupercile, se feliaza, se spala si se toaca ceapa.

Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata. Se prajeste pentru cateva minute dupa care se adauga ciupercile. Se prajesc impreuna, se adauga vinul si se fierb cateva minute, pana tot lichidul s-a evaporat. Se drege de sare, piper, usturoi si marar si se stinge focul.

Intre timp laptele cu supa au inceput sa fiarba, se indeprteaza frunza de dafin si se adauga dupa aceia, malaiul, in ploaie, amestecand cu telul mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Branza se da pe razatoare, dupa care se adauga peste mamaliga fierbinte si se amesteca in continure pana se topeste. Se ia de pe foc si se pune intr-o tava de marimea 20 cm x20cm si sa lasa la racit.

Dupa racire, se scoate din tava se portioneaza in patrate mici de 2cmx2cm si se prajesc in tigaie cu putin unt combinat cu ulei. Dupa ce s-au prajit pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se prajesc pana prind si acolo o culoare aurie. Se scot pe servetele absorbante, se acopere cu alte servetele absorbante, se preseaza usor ca sa scoatem excesul de ulei.

Se aseaza apoi pe platoul de servire si se pune deasupra fiecarui patrat prajit, cate doua lingurite de ciuperci.
Se presara parmesan ras deasupra (doar putin de tot) si apoi se presara si cateva fire de patrunjel proaspat (tocat desigur).

Se serveste ca aperitiv la mesele festive, langa un pahar de vin de buna calitate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia