Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Complexitate
redusa
Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Ingrediente

  • 75 gr malai
  • 250 ml supa de pui
  • 250 ml lapte
  • 1 frunza dafin
  • 60 gr branza Gruyere (eu am pus parmesan si inca un fel de branza cu mult usturoi)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 25 gr unt plus ulei pentru prajit
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • marar
  • usturoi dupa gust
  • vin alb

Mod de preparare

Se amesteca supa de pui si laptele, se adauga frunza de dafin, sare si piper si sa pun la foc. Intre timp se curata ciupercile, se feliaza, se spala si se toaca ceapa.

Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata. Se prajeste pentru cateva minute dupa care se adauga ciupercile. Se prajesc impreuna, se adauga vinul si se fierb cateva minute, pana tot lichidul s-a evaporat. Se drege de sare, piper, usturoi si marar si se stinge focul.

Intre timp laptele cu supa au inceput sa fiarba, se indeprteaza frunza de dafin si se adauga dupa aceia, malaiul, in ploaie, amestecand cu telul mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Branza se da pe razatoare, dupa care se adauga peste mamaliga fierbinte si se amesteca in continure pana se topeste. Se ia de pe foc si se pune intr-o tava de marimea 20 cm x20cm si sa lasa la racit.

Dupa racire, se scoate din tava se portioneaza in patrate mici de 2cmx2cm si se prajesc in tigaie cu putin unt combinat cu ulei. Dupa ce s-au prajit pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se prajesc pana prind si acolo o culoare aurie. Se scot pe servetele absorbante, se acopere cu alte servetele absorbante, se preseaza usor ca sa scoatem excesul de ulei.

Se aseaza apoi pe platoul de servire si se pune deasupra fiecarui patrat prajit, cate doua lingurite de ciuperci.
Se presara parmesan ras deasupra (doar putin de tot) si apoi se presara si cateva fire de patrunjel proaspat (tocat desigur).

Se serveste ca aperitiv la mesele festive, langa un pahar de vin de buna calitate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Parteneri
Prajitura "DEA"
Bucataras.RO

Prajitura "DEA"

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...

Prajitura "DEA"
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala