Platou Aperitive

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Platou Aperitive

Ingrediente

  • Oua:
  • galbenusurile de la oua
  • cateva linguri de smantana
  • putin unt
  • sare si piper dupa gust
  • mustar dupa gust
  • Triunghiuri:
  • branza alba felii
  • sunca de Praga
  • scobitori
  • Pentru piramida:
  • 1 triunghi de burete tare (stirofoam)
  • scobitori
  • masline mari si mici
  • cascaval
  • ridichi
  • rozmarin
  • folie de plastic

Mod de preparare

Am scos galbenusul de la oua, l-am pus in farfurie si cu o furculita am zdrobit, am pus uintul moale si smantana, sare si piper si am amestecat. Din compozitia obtinuta, am luat cu lingura si am umplut o punga (pos cu dui) din acelea care se folosesc la decorat. Am umplut ouale si am pus la frigider.

Am trecut la asamblarea triunghiurilor. Am pus o felie de branza, una de sunca, una de branza si una de sunca (cate 4 in total). Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri. Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza.

Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. l-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului (pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete. Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Humus reţetă ardei copt
4
Aperitive

Humus reţetă ardei copt

Humus reţetă ardei copt
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
5
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Parteneri
Prăjitură cu nucă
Bucataras.RO

Prăjitură cu nucă

Am primit o provocare și cum sunt Bucătăraș Minunat, nu puteam dezamăgi colegele;) Mi-a sărit în ochi :D Prăjitura cu...

Prăjitură cu nucă
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala