Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci

Postat pe: 12-05-2011
(3)

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
200 g branza de vaci
500 ml sana sau lapte batut
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
ulei pentru prajit
Umplutura:
500 g ciuperci proaspete sau din conserva
1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
putin ulei
sare
piper

Mod de preparare

Umplutura:
Caliti ceapa tocata marunt si ciupercile feliate in putin ulei incins, amestecand continuu, pana sunt facute si toata apa lasata de ciuperci s-a evaporata. Condimentati cu sare, piper, dupa gust si inglobati patrunjelul verde, tocat marunt, apoi lasati la racit.

Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut).
Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.

Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.

Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

totati
•  19.10.2013 04:56:20

'Mixati bine branza de vaci, sarea, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina. Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii."

Imi e neclar - ce intelegeti prin "omogenizati"? Vreti sa spuneti "amestecati"?

Merci!

lucia_bp
•  20.08.2013 07:35:13

Weisthal_mihaela,
Cea mai mare bucurie este faptul ca retetele postate de mine sunt incercate si ca se lasa un comentariu.
Ma bucur ca au fost pe placul vostru !
Sa va fie de bine !

weisthal_mihaela
•  08.08.2013 20:04:56

Am facut si mi-au iesit foarte gustoase. Au fost foarte apreciate de toti cei care au mancat...Multumesc pentru reteta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci