Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci

Complexitate
redusa
Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -200 g branza de vaci
  • -500 ml sana sau lapte batut
  • -2 oua
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/4 lingurita sare
  • -ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • -500 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • -1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • -putin ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Umplutura:
Caliti ceapa tocata marunt si ciupercile feliate in putin ulei incins, amestecand continuu, pana sunt facute si toata apa lasata de ciuperci s-a evaporata. Condimentati cu sare, piper, dupa gust si inglobati patrunjelul verde, tocat marunt, apoi lasati la racit.

Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut).
Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.

Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.

Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Cartofi cu usturoi verde si naut
Bucataras.RO

Cartofi cu usturoi verde si naut

Retete  de post economice

Cartofi cu usturoi verde si naut
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.