Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci

Complexitate
redusa
Placinte Rusesti cu Umplutura din Ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -200 g branza de vaci
  • -500 ml sana sau lapte batut
  • -2 oua
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/4 lingurita sare
  • -ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • -500 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • -1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • -putin ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Umplutura:
Caliti ceapa tocata marunt si ciupercile feliate in putin ulei incins, amestecand continuu, pana sunt facute si toata apa lasata de ciuperci s-a evaporata. Condimentati cu sare, piper, dupa gust si inglobati patrunjelul verde, tocat marunt, apoi lasati la racit.

Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut).
Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.

Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.

Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa